Regelmatig (ca. twee keer per maand) worden in het museum concerten georganiseerd van meestal jonge professionele musici. Vele genres komen daarbij aan bod: klassiek, jazz, volksmuziek, salonmuziek etc.
U kunt hier klikken om de concertagenda als pdf-bestand te bekijken.

N.B.: Voor alle concerten geldt dat het raadzaam is van tevoren te bespreken;
050-3081291 of info@museumvosbergen.nl
Toegangsprijs (inclusief consumptie) € 15,- tenzij anders vermeld.

CONCERTAGENDA 2018

zaterdag 6 januari 20:15 uur
Ensemble Cuerdas: Don Hofstee (gitaar en viool), Pascal Binneweg (gitaar) en Bert van Erk (contrabas). Ze tokkelen, plukken, roffelen en strijken aan de snaren. Flamenco, Tango, Braziliaanse Bossa en Jazz zijn de inspiratiebronnen. Traditionele prachtstukken en nieuw eigen werk.

zaterdag 27 januari 20:15 uur
Het A-capellakoor van het Groninger Studenten Muziek Gezelschap Bragi. Met het programma 'Weh und Wonne' brengt het a-capellakoor van Bragi onder leiding van Rein de Vries een breed Duits programma ten gehore. Er zullen onder andere werken van Heinrich Schütz, Johann Hermann Schein en Johannes Brahms te horen zijn.

vrijdag 9 februari 20:15 uur
CD-presentatie en concert door Annette Scholten, Lame Sonore(zingende zaag) en Nanke Flach (piano). Het concert is al geheel uitverkocht!

zondag 11 februari 17:00 uur
Wegens grote belangstelling herhaling van het concert en CD-presentatie door Annette Scholten, Lame Sonore(zingende zaag) en Nanke Flach (piano). Toegang € 10,-

zaterdag 17 februari 20:15 uur
Concert door het befaamde Ebonit saxofoonkwartet. Het Ebonit Kwartet is een jong, internationaal ensemble, opgericht in 2011 aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien heeft het kwartet veel prijzen gewonnen en veel concerten gegeven in binnen- en buitenland. De debuut-cd 'The Last Words of Christ' (Challenge Records) werd afgelopen jaar genomineerd voor een Edison Klassiek.

vrijdag 2 maart 20:15 uur
Concert in het kader van een internationale masterclass kamermuziek met de titel Akoesticum Talent Programme. Op vrijdagavond 2 maart zal men optreden op verschillende podia in Nederland, o.a. in Museum Vosbergen. Inmiddels is bekend welke ensembles er naar Eelde komen: het Fauré Trio en het Franck Quintet. Het programma: Fauré Pianotrio no. 2 op.120 in d klein; Franck Pianokwintet in f klein. Het is een mooi gevarieerd gezelschap, musici van conservatoria uit Londen, Berlijn en verschillende Nederlandse conservatoria. Toegangsprijs € 15,-. www.akoesticumtalentprogramme.nl

zaterdag 24 maart 20:15 uur
Floor le Coultre (viool) en Martin van Hees (gitaar). Duo Le Coultre & Van Hees is een dynamisch en breed inzetbaar duo dat een repertoire heeft opgebouwd met verschillende stijlen uit verscheidene tijdsperiodes. De musici, beiden afkomstig uit Groningen hebben elkaar ontmoet op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en hebben jarenlange ervaring met samenspel en kamermuziek. Zij speelden onder meer op het Grachtenfestival in Amsterdam. Onze ervaring is dat het publiek geniet van de expressie die het duo uitstraalt.

zaterdag 7 april 20:15 uur
"Niet gezongen, zonder woorden" heet het tweeluik dat klarinettist Harry-Imre Dijkstra met pianiste Helena Basilova zal brengen op zaterdag 7 april in museum Vosbergen te Eelde. De vocalise en het melodrama zijn twee muzikale genres die op de klassieke podia nauwelijks aan bod komen, terwijl vele componisten van statuur er wezenlijke bijdragen aan geleverd hebben.

zondag 15 april 16:00 uur
Vrouwenkoor Essenza is een projectkoor uit Vries met een breed repertoire uit de klassieke, wereld en lichte muziek. Elk project heeft een thema en wordt afgesloten met een of meer concerten in de regio. Het thema voor het project van 2018 is “moeder en kind”. Op 15 april 2018 zingt Essenza om 16.00 uur in Museum Vosbergen een gevarieerd programma: van slaapliedjes uit diverse culturen, een gospel, liederen uit o.m. Afrika en Lapland tot een klassieker als Ave Maria van Schubert. Bij een aantal stukken wordt het koor op piano begeleid, ook speelt Martijn Jager instrumentale intermezzi.
Een kaartje kost € 10,- inclusief koffie met wat lekkers in de pauze. Als u het concert combineert met een bezoek aan het museum betaalt u € 15,-.

Ingelast concert op zaterdag 19 mei om 20:15 uur
Het Margaretha Consort treedt op met werken van Monteverdi, Sanches, Fiocco, Caldara en Vivaldi. Het ensemble specialiseert in barokmuziek en treedt op in wisselende samenstelling. Voor dit concert is de bezetting: Klaartje van Veldhoven (sopraan), Ricardo Rodriguez (viola da gamba), Marit Broekroelofs (cello), Claudio Ribeiro (clavecimbel).

zaterdag 2 juni om 20:15 uur
Het concert daar Helena Basilova (piano) en Harry-Imre Dijkstra (klarinet), dat op 7 april niet doorging is verplaatst naar 2 juni. Een programma getiteld “Niet gezongen, zonder woorden”. De vocalise en het melodrama zijn twee muzikale genres die op de klassieke podia nauwelijks aan bod komen, terwijl vele componisten van statuur er wezenlijke bijdragen aan geleverd hebben.

zaterdag 16 juni 20:15 uur
Een recital door Sergei Bolotny (viool), Keiko Sakuma (piano) en NNO’s solo-klarinettist Joost van Reeden. Het programma heet "Contrasten" en vermeldt: Debussy’s Eerste rapsodie voor klarinet en piano, solovioolsonates 3 of 6 van Eugene Isaye, Stravinsky’s Suite uit L'Histoire du Soldat voor klarinet, viool en piano, Brahms’ vioolsonate nr. 2 en Contrasten voor klarinet ,viool en piano van Bartok.

zaterdag 14 juli 20:15 uur
Pianotrio Martinot. Het trio bestaat uit Feyona van Iersel (viool), Christina Kellenberger (cello) en Martijn Smits (piano), een drietal ervaren musici die zowel solistisch, in kamermuziekverband en als orkestmusicus hun sporen verdiend hebben. Ze kennen elkaar van het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar zij allen studeerden. Het trio onderscheidt zich door het vertellen van verhalen. Verhalen mét maar ook over de muziek die ten gehore wordt gebracht. Het drietal neemt je mee op een tijdreis en tegelijk zwerven zij door de hoofden en gedachtenwerelden van de gespeelde componisten. Ze spelen o.m. werken van Schubert, Glinka en Atensky.

zaterdag 1 september 20:15 uur
Concert op de nieuw verworven tafelpiano door Marjolein Dispa (altviool), Ceciel Strouken (cello) en Daniel Kramer (piano). In 2017 werd ons een fraai gerestaureerde tafelpiano geschonken. Hij is gebouwd door Van Raaij, Amsterdam, in ca 1835. Beide dames zijn dochters van de schenkster mevrouw E. Knaven-Rats. Het inwijdingsconcert zal o.a. een bewerking vermelden voor piano, altviool en cello van het Gassenhauer trio van Beethoven en bijv. een aantal duetliederen van Mendelssohn of Schubert.

zondag 16 september 10:30 - 17:00 uur
Rondje Cultuur. Op alle 5 podia’s in Eelde en Bunne is iets te beleven. Te beginnen om 10:30 uur in de Melkfabriek in Bunne. In Vosbergen om 14:45 uur een optreden door Ies Mulder (dwarsfluiten) en David Munnelly (trekharmonica) met (vooral Ierse) volksmuziek.(NB gewijzigde begintijd)

zaterdag 13 oktober 20:15 uur
De Grieg Stichting Nederland organiseert een Grieg Kamermuziekmanifestatie met medewerking van het Dudok Strijkkwartet, Jan Ype Nota (cello) en Elena Malonova (piano). Details worden nog bekend gemaakt. Er wordt in het museum extra aandacht besteed aan Noorse muziekinstrumenten.

zaterdag 27 oktober 20:15 uur
Het Sonsbeekkwintet bestaat uit vijf gepassioneerde strijkers die wonen rond het Arnhemse Sonsbeekpark. De leden ontmoetten elkaar in het Gelders Orkest, en maakten ook al graag kamermuziek samen. Met een uitvoering van het Schubertkwintet die met zorg en tijd is voorbereid maken zij een oude droom waar.

zondag 4 november 11:00 uur
Khareba & Gogia. Een ensemble uit Georgië brengt een wervelend optreden van authentieke volksmuziek. Koffieconcert! Toegang € 15,-.

NB gewijzigde datum!
Het concert van zaterdag 10 november vindt plaats op zondag 11 november 20:15 uur.

Het Bennewitz Kwartet uit Tsjechië, dat al talloze keren bij ons masterclasses heeft verzorgd en concerten heeft gegeven komt dit jaar alleen voor een concert. Het programma vermeld o.m. het Amerikaanse kwartet van Dvořak.

zaterdag 15 december 16:00 uur
U kunt u in Museum Vosbergen een klein concert bijwonen, gegeven door het “Vosbergensextet” en sopraan Marieke Schuppert. Het sextet bestaat uit: Michiel Hillen en Carrie van Peursem, viool; Mechtild Giewekemeyer en Dick Verel, altviool en Aggie Sauren en Uwe Bartels cello. Zij spelen van Alexander Zemlinsky “Maiblumen blüthen überall” voor sopraan en strijksextet en van Pjotr Iljitsch Tschaikowsky uit het sextet “Souvenir de Florence” het tweede deel: Adagio cantabile e con moto. Bij elkaar een klein half uur muziek. Het concert is gratis voor de museumbezoeker.

Het museum is op Tweede Kerstdag geopend.

CONCERTAGENDA 2019

zaterdag 12 januari 20:15 uur
Sonja Volten (sopraan) en Eke Simons (piano): “Brexitconcert”.
Hun programma vertelt aan de hand van bestaande klassieke liederen het verhaal van de Brexit. In de eerste helft leggen ze daarbij de nadruk om Engeland en de emoties en ontwikkelingen die leidden tot aan het Referendum. In de tweede helft bezien wij de reacties op de uitslag vanaf 'the continent' nadat bleek dat er voor een Brexit was gestemd.

dinsdag 29 januari 20:15 uur
Het Navarra Strijkkwartet. Het programma wordt later bekend gemaakt.

zaterdag 9 februari 20:15 uur
Het duo Erik Huele, piano en violist en gitarist Don Hofstee.

zaterdag 2 maart 20:15 uur
Froukje Wiebenga (dwarsfluit), Frank Goossens (altviool) en Wim Voogd (piano) met het programma “Collage”: Dromen, geuren, herinneringen... Franse muziek van o.m Gaubert, Debussy, Ravel, Jolivet, Messiaen.

Dick & Rieteke Verel  |  Vosbergerlaan 35 9761 TJ Eelde  |  T 050 308 12 91  |  info@museumvosbergen.nl