Regelmatig (ca. twee keer per maand) worden in het museum concerten georganiseerd van meestal jonge professionele musici. Vele genres komen daarbij aan bod: klassiek, jazz, volksmuziek, salonmuziek etc.
U kunt hier klikken om de concertagenda als pdf-bestand te bekijken.

N.B.: Voor alle concerten geldt dat het raadzaam is van tevoren te bespreken;
050-3081291 of info@museumvosbergen.nl
Toegangsprijs (inclusief consumptie) € 15,- tenzij anders vermeld.

CONCERTAGENDA 2017

zaterdag 25 februari 20:15 uur
“Exile and Love”: Een concert door de jonge Nederlandse sopraan Channa Malkin en gitarist Izhar Elias, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2011. Een Joods, Spaans en Italiaans programma met werken van o.a. Castelnuovo-Tedesco, Jose Marín en Domenico Obizzi.

vrijdag 10 maart 20:15 uur
Een strijkkwartet bestaande uit Anna Badalian (1ste viool), Anneke Volbeda (2de viool), Leendert van der Zeep (altviool) en Greet Kooi (cello). Anneke Volbeda nam het initiatief voor dit strijkkwartet, gevormd met collega-musici. In juni 2014 had het kwartet haar eerste try out in Drachten. Het programma vermeldt werken van Haydn, Beethoven en Dvořák.

zaterdag 25 maart 20:15 uur
Passiemuziek uitgevoerd door het Tramontana Ensemble, bestaande uit: Else-Linde Buitenhuis (sopraan), Judith Bouma (mezzosopraan), Hanneke van Ulsen en Oktje Lambermont (viool), Maaike ten Wolde (altviool), Michelle van de Braak (cello). G.B. Pergolesi: Stabat Mater; J. Haydn: Die sieben letzte Worte; A. Vivaldi: Gelido in ogni Veda.

zaterdag 8 en zondag 9 april vanaf 10:30 uur
Een masterclass door het Tsjechische Bennewitz Strijkkwartet en klarinettist Harry-Imre Dijkstra, klarinet. Al voor de achtste keer wordt dit een fantastische dag voor deelnemers en toehoorders! Lessen voor individuele leerlingen en kamermuziekgroepen vanaf 10:30 tot 18:00 uur en beide avonden concert. Voor gegevens: Museum Vosbergen.

woensdag 12 april 20:15 uur
Onder auspiciën van de Culturele Raad Eelde: ”Wachten op transport”.
De kleindochter van Philip Mechanicus (1889-1944), Elisabeth Oets brengt een hommage aan haar opa, die in Auschwitz werd vermoord. Zij vertelt zijn levensverhaal, met fragmenten uit zijn beroemde oorlogsdagboek “In Depot” uit Kamp Westerbork. Zij zingt daarbij, op piano begeleid door Mi Ying Chen, liederen van Ilse Weber, gecomponeerd in Theresienstadt, die een hoopvol tegenwicht vormen bij dit aangrijpende verhaal. Toegangsprijs € 8,00 (incl. consumptie)

donderdag 20 april
De aangekondigde lezing door Yvonne van den Berg gaat door omstandigheden niet door.

zaterdag 22 april 20:15 uur
De Amerikaans-Nederlandse celliste Dieuwke Davydov en pianiste Diana Fanning geven een recital. We herinneren ons hen van vorige concerten en weten dus hoe mooi het weer zal zijn! Het programma vermeldt werken van Beethoven, Chopin, Saint Saens, Debussy, Kathy Wonson Eddy en Brahms.

zaterdag 13 mei 20:15 uur
Katja Pitelina and Reiko Tsuiki vormen het Duo Kaleidoscope. Zij brengen een “Portret van Fluiten”: een programma van drie eeuwen fluitmuziek op minstens vier verschillende typen fluiten van renaissance tot modern, waaronder ook instrumenten uit ons museum.

zaterdag 27 mei 20:15 uur
Een optreden door de zes altviolen van het Noord Nederlands Orkest. Het programma wordt later bekend gemaakt.

zondag 11 juni 16:00 uur
Het Domstads Blazers met: Serenade in C-klein KV 488 van Mozart, een Partita van Franz Krommer en een Suite voor octet van Nicolas Bacri.

zaterdag 24 juni
Het aangekondigde concert door René Berman en Mariette Frijzer gaat helaas niet door.

zaterdag 8 juli 13:00 - 17:00 uur
Openbare repetitie van Gronings kamerkoor Moderato Cantabile. Na een bijzonder geslaagd concertseizoen, met o.a. een optreden in de Hermitage in Amsterdam, sluit Gronings kamerkoor Moderato Cantabile o.l.v. Nana Tchikhinashvili dit seizoen in stijl af met een openbare repetitie. In voorbereiding op concerten voor 2017 en 2018 repeteert het koor delen uit Vespers van Rachmaninoff en composities van de dirigente. Maar ook werken van onder meer Barber, Vasks en Pärt zullen gezongen worden. Na de pauze zijn er bovendien solistische optredens van koorleden.
Het geheel duurt van 13.00 tot ca. 17.00 uur. Toegang: entree Museum: € 6,-
www.moderatocantabile.nl en www.nanatchikhinashvili voor uitgebreide informatie over het koor en de dirigente.

zaterdag 8 juli 20:15 uur
Een recital door Sergei Bolotny, viool en Keiko Sakuma, piano. Werken van Schubert, Beethoven, Takemitsu en Richard Strauss.

vrijdag 21 juli 20:15 uur
NB: Een extra ingelast concert!

Optreden van het ensemble Mnemusik op met werken van bekende en onbekende barokcomponisten. In dit concert bestaat het gezelschap uit de sopraan Rhaissa Cerqueira en Daniel de Morais die de theorbe bespeelt, een van oorsprong Italiaans instrument uit de luitfamilie. Het ensemble is genoemd naar Mnémosyne, moeder van de musen in de Griekse mythologie

zaterdagmiddag 12 augustus 16:00 uur
NB: Een extra ingelast concert!

Een concert door de jonge Duitse violiste Elena Meyer. Dit 13-jarige toptalent geeft bij ons een try-out van een optreden in een concours, begeleid door pianist Tomas Kloosterman. Ze speelt bijzonder uitdagende werken van o.m. Henryk Wieniawski (Polonaise Brilliante op.21), Brahms/Joachim: Hongaarse Dans nr. 5, Mendelssohn (andante uit het vioolconcert).

zondag 17 september 10:30 - 17:00 uur
Rondje Cultuur. Op alle 5 podia in Eelde en Bunne is iets te beleven en alles is GRATIS. Te beginnen om 10:30 uur in de Melkfabriek in Bunne. Het aangekondigde concert om 15:00 uur in Museum Vosbergen door Clovers End, kan helaas door omstandigheden niet doorgaan. In plaats daarvan treedt echter de fameuze zigeunerkapel Cserebogár op. Dat wordt een feest dat u niet mag missen! Programma

zaterdag 7 oktober 20:00 uur
Een concert door Voce Umana. Voce Umana is een vocaal ensemble dat Oude Muziek brengt. Het ensemble van ca. 16 zangers staat onder leiding van Arian van der Mark. Dit jaar viert Voce Umana haar 10-jarig jubileum en dat gebeurt in stijl in Museum Vosbergen. Voce Umana nodigt zijn eigen publiek uit, maar als er ruimte is zijn anderen ook welkom. Aan dit concert werkt mee: Gambaconsort 'Dulce Cor'. Het programma van deze avond bevat o.a. werken van J. Dowland, H. Schütz, T. Morley, T. Tallis, M. Praetorius. De toegangsprijs is €10,-.

zaterdag 28 oktober 20:15 uur
Een concert door Duo Ashvins met eigen composities, Ierse liederen & mantra’s. Met medewerking van Erik Huele (piano). Duo Ashvins is een zeer gewaardeerd en uniek Nederlands mantra-duo, bestaande uit Buvana (zang en harp) en Sandip Battacharya (zang en tabla). Al 6 jaar raakt hun devotionele muziek vele harten in binnen en buitenland. Hun liederen zijn geïnspireerd door Indiase Raga, Ierse folkmuziek. Ashvins brengt een kleurrijk boeket van eigen gecomponeerde mantra’s.

Dick & Rieteke Verel  |  Vosbergerlaan 35 9761 TJ Eelde  |  T 050 308 12 91  |  info@museumvosbergen.nl