Regelmatig (ca. twee keer per maand) worden in het museum concerten georganiseerd van meestal jonge professionele musici. Vele genres komen daarbij aan bod: klassiek, jazz, volksmuziek, salonmuziek etc.
U kunt hier klikken om de concertagenda als pdf-bestand te bekijken.

N.B.: Voor alle concerten geldt dat het raadzaam is van tevoren te bespreken;
050-3081291 of info@museumvosbergen.nl
Toegangsprijs (inclusief consumptie) € 20,- tenzij anders vermeld.

CONCERTAGENDA 2018

zaterdag 13 oktober 20:15 uur
De Grieg Stichting Nederland organiseert een Grieg Kamermuziekmanifestatie met medewerking van het Dudok Strijkkwartet, Jan Ype Nota (cello) en Elena Malonova (piano). Details worden nog bekend gemaakt. Er wordt in het museum extra aandacht besteed aan Noorse muziekinstrumenten.

zaterdag 27 oktober 20:15 uur
Het Sonsbeekkwintet bestaat uit vijf gepassioneerde strijkers die wonen rond het Arnhemse Sonsbeekpark. De leden ontmoetten elkaar in het Gelders Orkest, en maakten ook al graag kamermuziek samen. Met een uitvoering van het Schubertkwintet die met zorg en tijd is voorbereid maken zij een oude droom waar.

zondag 4 november 11:00 uur
Khareba & Gogia. Een ensemble uit Georgië brengt een wervelend optreden van authentieke volksmuziek. Koffieconcert! Toegang € 15,-.

NB gewijzigde datum!
Het concert van zaterdag 10 november vindt plaats op zondag 11 november 20:15 uur.

Het Bennewitz Kwartet uit Tsjechië, dat al talloze keren bij ons masterclasses heeft verzorgd en concerten heeft gegeven komt dit jaar alleen voor een concert. Het programma vermeld o.m. het Amerikaanse kwartet van Dvořak.

zaterdag 15 december 16:00 uur
U kunt u in Museum Vosbergen een klein concert bijwonen, gegeven door het “Vosbergensextet” en sopraan Marieke Schuppert. Het sextet bestaat uit: Michiel Hillen en Carrie van Peursem, viool; Mechtild Giewekemeyer en Dick Verel, altviool en Aggie Sauren en Uwe Bartels cello. Zij spelen van Alexander Zemlinsky “Maiblumen blüthen überall” voor sopraan en strijksextet en van Pjotr Iljitsch Tschaikowsky uit het sextet “Souvenir de Florence” het tweede deel: Adagio cantabile e con moto. Bij elkaar een klein half uur muziek. Het concert is gratis voor de museumbezoeker.


CONCERTAGENDA 2019

zaterdag 12 januari 20:15 uur
Sonja Volten (sopraan) en Eke Simons (piano): “Brexitconcert”.
Hun programma vertelt aan de hand van bestaande klassieke liederen het verhaal van de Brexit. In de eerste helft leggen ze daarbij de nadruk om Engeland en de emoties en ontwikkelingen die leidden tot aan het Referendum. In de tweede helft bezien wij de reacties op de uitslag vanaf 'the continent' nadat bleek dat er voor een Brexit was gestemd.

dinsdag 29 januari 20:15 uur
Het Navarra Strijkkwartet. Peteris Vasks: Strijkkwartet No. 4, Maurice Ravel: Strijkkwartet in F major, Franz Schubert: Strijkkwartet in A klein D804 'Der Tod und das Mädchen'.

zaterdag 9 februari 20:15 uur
Het duo Erik Huele, piano en violist en gitarist Don Hofstee.

zaterdag 2 maart 16:30 uur NB: gewijzigde begintijd!
Het Koetshuistrio: Froukje Wiebenga (dwarsfluit), Frank Goossens (altviool) en Wim Voogd (piano) met het programma “Collage”: Dromen, geuren, herinneringen... Franse muziek van o.m Gaubert, Debussy, Ravel, Jolivet, Messiaen.

zaterdag 15 juni 20:15 uur
Langzamerhand een traditie: een recital door Sergei Bolotny (viool) en Keiko Sakuma (piano). Dit jaar een Russisch thema: Beethovens Sonate Nr.8 ( geschreven voor de Russische Keizer Alexander. I), Tchaikovsky: Souvenir d'un lieu cher, Op 42 en Prokofiev: Sonate for viool en piano n°1 op.80.

Dick & Rieteke Verel  |  Vosbergerlaan 35 9761 TJ Eelde  |  T 050 308 12 91  |  info@museumvosbergen.nl