Regelmatig (ca. twee keer per maand) worden in het museum concerten georganiseerd van meestal jonge professionele musici. Vele genres komen daarbij aan bod: klassiek, jazz, volksmuziek, salonmuziek etc.
U kunt hier klikken om de concertagenda als pdf-bestand te bekijken.

N.B.: Voor alle concerten geldt dat het raadzaam is van tevoren te bespreken;
050-3081291 of info@museumvosbergen.nl
Toegangsprijs (inclusief consumptie) € 20,- tenzij anders vermeld.

CONCERTAGENDA 2019

zaterdag 12 januari 20:15 uur
Sonja Volten (sopraan) en Eke Simons (piano): “Brexitconcert”.
Hun programma vertelt aan de hand van bestaande klassieke liederen het verhaal van de Brexit. In de eerste helft leggen ze daarbij de nadruk om Engeland en de emoties en ontwikkelingen die leidden tot aan het Referendum. In de tweede helft bezien wij de reacties op de uitslag vanaf 'the continent' nadat bleek dat er voor een Brexit was gestemd.

dinsdag 29 januari 20:15 uur
Het Navarra Strijkkwartet. Peteris Vasks: Strijkkwartet No. 4, Maurice Ravel: Strijkkwartet in F major, Franz Schubert: Strijkkwartet in A klein D804 'Der Tod und das Mädchen'.

zaterdag 9 februari 20:15 uur
Het duo Erik Huele, piano en violist en gitarist Don Hofstee.

zaterdag 2 maart 16:30 uur NB: gewijzigde begintijd!
Het Koetshuistrio: Froukje Wiebenga (dwarsfluit), Frank Goossens (altviool) en Wim Voogd (piano) met het programma “Collage”: Dromen, geuren, herinneringen... Franse muziek van o.m Gaubert, Debussy, Ravel, Jolivet, Messiaen.

zaterdag 11 mei 20:15 uur
Een concert op 7 klavieren. Nanke Flach, die hier al vaker heeft opgetreden speelt op 7 verschillende klavierinstrumenten uit het museum. Klavechord, klavecimbel, 3 tafelpiano’s, 2 vleugels. Op alle instrumenten wordt een werk gespeeld uit de bijbehorende periode.

zondag 10 november 16:00 uur. Concert door zigeunerkapel Cserebogár. Toegang: entree museum €7,50
Dit najaar bestaat de Groninger Zigeunerkapel Cserebogár 45 jaar.
Door de jaren heen heeft Cserebogár talloze concerten en optredens verzorgd in en rondom Groningen, maar soms ook elders in den lande. De musici bezochten met enige regelmaat Hongarije om daar gecoached te worden door de Hongaarse orkesten die daar in de plaatselijke restaurants optreden. Bij het 40 jarig bestaan ontving het orkest een oorkonde van de Hongaarse regering. Ter gelegenheid van het huidige lustrum treedt het orkest op voor de bezoekers van Museum Vosbergen in de bezetting van de begintijd: u hoort en ziet de oprichters, grijs van haren maar nog altijd actief musicerend en vervuld van liefde voor de feestelijke en gevoelige klanken van de zigeunermuziek uit Hongarije en Roemenië.

Het concert vindt plaats op zondagmiddag 10 november op 16:00 uur, en is toegankelijk voor de dan aanwezige museumbezoekers. De toegangsprijs is € 7,50. Omdat de zaal zoals u weet een beperkte capaciteit heeft raden wij u aan om tevoren te reserveren. Tel: 050-3081291 of info@museumvosbergen.nl.

dinsdag 3 december 20:15 uur
Concert door het Koetshuistrio, bestaande uit Froukje Wiebenga (fluit), Frank Goossens (altviool) en Wim Voogd (piano) met het programma “Collage”: Dromen, geuren, herinneringen... “Pour que demeure le secret nous tairons jusqu’au silence” (Max-Pol Fouchet)”.

zaterdag 21 december 20:15 uur
Op zaterdag 21 december om 20:15 uur speelt het Ensemble Cuerdas: Don Hofstee (gitaar en viool), Pascal Binneweg (gitaar) en Bert van Erk (contrabas) in Museum Vosbergen in Eelde. Ze tokkelen, plukken, roffelen en strijken de snaren. Flamenco, Tango, Braziliaanse Bossa en Jazz zijn de inspiratiebronnen. Het programma vermeldt traditionele prachtstukken en nieuw eigen werk.

zondag 22 december 16:30 uur (is uitverkocht!)
Een concert door Ies Muller (fluiten) en David Munnelly (accordeon). Volksmuziek met Ierland als zwaartepunt. Toegangsprijs: € 10,-

zaterdag 25 januari 2020 20:15 uur
Strijksextet door het Cantabile Quartet en Vrienden: Sergei Bolotny, Yu Li, Ulrike Adam en Nolle Weidmann met Kees Dekkers en Sinan Ercan. Programma: Verklärte Nacht van Arnold Schönberg en Capriccio, introductie tot de gelijknamige opera van Richard Strauss.

Dick & Rieteke Verel  |  Vosbergerlaan 35 9761 TJ Eelde  |  T 050 308 12 91  |  info@museumvosbergen.nl