Het museum blijft voorlopig gesloten
Hoewel vanaf 1 juni de musea weer bezoekers mogen ontvangen heeft Museum Vosbergen besloten dat nog niet te doen. De personeelsleden behoren zodanig tot de ‘hoog-risicogroep’ dat we het niet verantwoord vinden bezoekers toe te laten. Het is nog niet te voorzien wanneer we terugkomen op deze beslissing.

Regelmatig (ca. twee keer per maand) worden in het museum concerten georganiseerd van meestal jonge professionele musici. Vele genres komen daarbij aan bod: klassiek, jazz, volksmuziek, salonmuziek etc.
U kunt hier klikken om de concertagenda als pdf-bestand te bekijken.

N.B.: Voor alle concerten geldt dat het raadzaam is van tevoren te bespreken;
050-3081291 of info@museumvosbergen.nl
Toegangsprijs (inclusief consumptie) € 17,50 tenzij anders vermeld.

CONCERTAGENDA 2019

zondag 10 november 16:00 uur. Concert door zigeunerkapel Cserebogár. Toegang: entree museum €7,50
Dit najaar bestaat de Groninger Zigeunerkapel Cserebogár 45 jaar.
Door de jaren heen heeft Cserebogár talloze concerten en optredens verzorgd in en rondom Groningen, maar soms ook elders in den lande. De musici bezochten met enige regelmaat Hongarije om daar gecoached te worden door de Hongaarse orkesten die daar in de plaatselijke restaurants optreden. Bij het 40 jarig bestaan ontving het orkest een oorkonde van de Hongaarse regering. Ter gelegenheid van het huidige lustrum treedt het orkest op voor de bezoekers van Museum Vosbergen in de bezetting van de begintijd: u hoort en ziet de oprichters, grijs van haren maar nog altijd actief musicerend en vervuld van liefde voor de feestelijke en gevoelige klanken van de zigeunermuziek uit Hongarije en Roemenië.

Het concert vindt plaats op zondagmiddag 10 november op 16:00 uur, en is toegankelijk voor de dan aanwezige museumbezoekers. De toegangsprijs is € 7,50. Omdat de zaal zoals u weet een beperkte capaciteit heeft raden wij u aan om tevoren te reserveren. Tel: 050-3081291 of info@museumvosbergen.nl.

dinsdag 3 december 20:15 uur
Concert door het Koetshuistrio, bestaande uit Froukje Wiebenga (fluit), Frank Goossens (altviool) en Wim Voogd (piano) met het programma “Collage”: Dromen, geuren, herinneringen... “Pour que demeure le secret nous tairons jusqu’au silence” (Max-Pol Fouchet)”.

zaterdag 21 december 20:15 uur
Op zaterdag 21 december om 20:15 uur speelt het Ensemble Cuerdas: Don Hofstee (gitaar en viool), Pascal Binneweg (gitaar) en Bert van Erk (contrabas) in Museum Vosbergen in Eelde. Ze tokkelen, plukken, roffelen en strijken de snaren. Flamenco, Tango, Braziliaanse Bossa en Jazz zijn de inspiratiebronnen. Het programma vermeldt traditionele prachtstukken en nieuw eigen werk.

zondag 22 december 16:30 uur (is uitverkocht!)
Een concert door Ies Muller (fluiten) en David Munnelly (accordeon). Volksmuziek met Ierland als zwaartepunt. Toegangsprijs: € 10,-

CONCERTAGENDA 2020

zaterdag 15 februari 20:15 uur
Het Helikon strijkkwartet bestaande uit Marieke Kosters (viool), Stella Zake (viool), Lotus de Vries (altviool) en Renate Apperloo (cello). Programma: kwartet in d klein, kv 421 van Mozart, het strijkkwartet van Fanny Mendelssohn en het zesde kwartet van Felix Mendelssohn dat hij schreef als hommage aan zijn zus Fanny, die toen net was overleden.

zaterdag 7 maart 20:15 uur
Anastasia Feruleva (cello) en Frank van der Laar (piano). Programma: Bach - Suite voor cello solo no.5, Beethoven - Sonate no.4 voor cello en piano op.102/1 en Enescu - Sonate in C op 26 no.2.

zaterdag 21 maart 20:15 uur. In verband met het Coronavirus gaat het concert niet door!
Een strijksextet: Cantabile Quartet en Vrienden: Sergei Bolotny, Yu Li, Ulrike Adam, Noëlle Weidmann met: Kees Dekkers en Sinan Ercan. Programma: Verklärte Nacht van Arnold Schönberg en Capriccio van Richard Strauss.

zaterdag 4 april 20:15 uur
Het concert van Lavinia Meijer, harp is (voorlopig) verzet naar 30 mei 2020, maar ook dat zal waarschijnlijk niet door kunnen gaan.

zondag 19 april 20:15 uur
Het concert door het Bennewitz Kwartet gaat voorlopig niet door

zaterdag 23 mei 20:15 uur
Het concert door Trio Classique. Sergei Bolotny (viool), Keiko Sakuma (piano) en Noelle Weidmann (cello) met trio’s van Beethoven, Mendelssohn en Ravel is tot nader orde uitgesteld.

Dick & Rieteke Verel  |  Vosbergerlaan 35 9761 TJ Eelde  |  T 050 308 12 91  |  info@museumvosbergen.nl